Monday, 25 March 2013

Why it's so hard?


Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah again bersyukur sebab dapat menaip entry. Kali ni entry mesti kena manfaat! mesti!

'Dalam dunia ni tiada yang mustahil'

Yes im agree. Setiap benda yang kita aim tu mesti kena datangkan dengan usaha. Ingat, hasilnya depends kepada usaha kita.

I keep asking myself, kenapa ek add math ni susah? or sebenarnya add math ni senang cuma dia penuh dengan prank tapi saya yang buat dia jadi susah sebab mentaliti sendiri.

Target SMA mumtaz. SPM straight A. tapi tengok pada usaha yang ada macam hmm entahlah malas nak cakap.

Exam kali ni, azhar pun macam nak tak nak je. ee takut lah :( haritu ustaz yusri bagitahu tak hafal tafsir hadith ke? kenapa markah tak macam orang menghafal pun? markah tahap jaid je. Allah, berderau darah. memang tak dinafikan, waktu jawab exam tafsir hadith tu hmm entahlah ada beberapa soalan yang takdapat nak jawab full. yelah kalau dah hafalnya sekerat je, mana nak jawab full. padan muka kau ain.

waktu exam tu memang selalu sebut 'aku redha aku redha' tapi when it comes to reality, 'ahh kenapa markah aku macam nii!' see, redha hanya pada mulut bukan pada hati. Ain, sedarlah :'(

Mathematics is one of my favourite subject. memang kalau orang tanya target apa yang A, i'll answer them Math. tapi sekarang ni rasa macam nak hentuk kepala dekat dinding when got B dalam Math! tapi tak pelik pun sebab rasanya MATH SPM tak semudah MATH PMR.

sometimes wondering jugak, kenapa ek wujud soalan macam ni? apa kaitannya dengan kehidupan? *krik krik*

it's okay. nak jadi Cardiologist memang kena banyak berkorban. Lagi2 untuk Add Math and Math Mode. sebab nanti ada subject Calculus.

..................................................... 

saya risau dengan keadaan diri saya yang gagal memikul amanah yang disandarkan dengan baik :'(

Ya Allah, bantulah hambaMu T.T

' kalau takat doa tapi usaha tak jalan, tak kemana '

Dear Ain, semoga kau tabah menjalani kehidupan. Takpe, dunia ni sementara. Akhirat tu kekal selamanya. Ingat, kau wujud di dunia ni tujuannya hanya satu. Untuk mempersiapkan diri menjelang akhirat. Maka, banyakkanlah amalan baikmu. 

*Moga Allah bersamaku :')

No comments: