Thursday, 27 December 2012

Syukur tak terkata. Air mata membawa seribu makna ;)


Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum ;)

Hee. syukur Alhamdulillah. ada satu cerita nak di share kan ^^, hikhik

tadi pergi selayang mall dengan Aimar, Farizah and Husna. hee asalnya Nadia nak belanja aku makan. tapi, tiba-tiba dia demam. takpelah, kifarah dosa ^^ so last2 kitaorang berempat je yang keluar. 

Aimar nak cari tudung sekolah. then pergi dekat Uniform Gallery. situasi dia begini.

Aku : Haa ni kan tudung labuh~
Aimar : Haa yelah aku nak pakai tudung labuh.
Aku : Wahh yeke *peluk bahu aimar*

Seriously, aku sangat-sangat terharu. so aku pun semangat lah carikan tudung mana yang sesuai untuk dia. eh bukan aku sorang je yang semangat. Farizah dengan Husna pun semangat. Heee comelnya Aimar pakai tudung labuh :) Alhamdulillah. hikhik

Then pergi Mr D.I.Y cari handsock. wahh farizah pun beli handsock jugak XD seriously terharu *tears* hehe

Then waktu balik, singgah pergi rumah aimar jap. tapi tak sempat nak tengok aimar test tudung tu dengan baju sekolah. hukhuk sedih. *nges*

Bila sampai rumah terus tweet aimar tanya macam mana test tudung tuu. dia kata 'PERFECT :D rasa selamat je tutup semua.' again rasa terharu sangat. Then, farizah pun kata dia nak pakai tudung labuh. Allahu akbar ;)

See. Hidayah tuu milik Allah. Dia boleh bagi dekat sesiapa je. Walaupun bukan bersekolah agama, hati mereka terpaut dengan cara pakaian budak bersekolah agama. *tears*

To aimar, husna, farizah. Im so proud with all of you. Alhamdulillah syukur tak terkata. Apa-apa pun, all the best semua ^_^ nak berhijrah ni kena banyak bersabar ^^, lagi2 bila nak istiqamah. at first maybe akan rasa agak kekok bila bertudung labuh. nak survive dengan persekitaran yang panas semua. and dengan mulut2 orang. tapi harapnya di sekolah kalian semua okay kott ^_^ hee mana tahu nanti ada jugak students lain ikut korang bertudung labuh kann. hee kalau panas tuu kira normal lah. tangan berkancing pun kadang2 panas jugak. tapi takpe, peluh yang menitik tu kan dikira pahala untuk kita :) so proud to be muslimah ye gegirls ^^ moga kita istiqamah dalam mencari redha dan cintaNya <3 hehe 

Guys, yang bersekolah biasa pun mula 'berjinak2' dengan tudung labuh. kita kita ni? huuu, syukur. takpe lepas ni ubah apa yang patut. hee #NoteToSelf.

Syukur *tears*

No comments: