Sunday, 30 December 2012

Pantai Remis Kuala Selangor


Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum.

Ehem nak dekat bukak sekolah ni lah baru terhegeh-hegeh nak pergi pantai. ahakss actually nak pergi makan seafood je. mak damia mengidam nak makan Kepah. so survey dalam google, orang kata Pantai Remis lah tempatnya. maka dengan itu, pengembaraan bermula ^^, 

First taktahu jalan. haha jalan punya jalan punya jalan akhirnya jumpa jugak weeee XD seronoknya. ramai gila orang menjual beli. ada layang-layang, baju, selipar, makanan. tapi yang sedihnya takde pulak orang jual keychain. kalau tak dah lama dah beli untuk diberi pada mereka. huhu

Then singgah lah restoran nii...


erm makanan dia biasa-biasa je. services pun kurang memuaskan. layan customer macam nak tak nak je. baik takyah bukak kedai gitu. ahakss order kepah and ikan bakar plus sayur and kerang bakar. sedap ke? hmm 3/5 star.





Ni lah kepah nya. cantik sangat texture dia. lembut je. huhu kalau masak kena gayanya, sedap lah kot. tapi ni masak black pepper. takdelah sedap mana pun. uhuk then lepas kenyang kita serbu pantai. unfortunately waktu tu air tak naik lagi. so kita main layang-layang dulu! hahaha



abaikan manusia dalam gambar. patung semata-mata

akhirnya dapat juga naikkan layang-layang even tak tinggi. haha taktahu lah mana silapnya.

and yang paling best jumpa teacher Mastura! haha situasi begini.

*jalan jammed nak keluar dari pantai* *kereta stop* *dari tepi nampak macam kenal, ehh teacher Mas lah!*

me : *bukak tingkap* Teacher Mas!!! teacher ingat tak saya?!? :D
teacher : ingat!!!!! *sambil tangan di kepala*
me : *bukak pintu* *salam peluk* 
teacher : eh dtg sini jalan2 dgn family ke?
me : aah. teacher saya dapat 9a! ;D
teacher : *peluk balik* congrates i love you. im proud of you! 
me : hehe okay teacher thanks teacher! byee teacher!
teacher : okay byeee :D *waving hand*

dalam kereta sampai balik sengih jee sebab dapat lepaskan rindu dekat teacher. thanks teacher bagi semangat untuk struggle dapatkan A dalam english and lastly I did it! and this 9a is for you ;) 

uhukss *kesat air mata* esok hari terakhir.................... bye semua. twitter facebook blog ask.fm. bakal merindui kalian.  






No comments: