Friday, 16 November 2012

Cardiologist to be.




assalamualaikum and hai :)

ada sesiapa di sini yang teringin nak jadi Cardiologist ? apa Cardiologist ni ? Cardiologist ialah pakar jantung :D ada sesiapa yang nak saya belah jantung dia ? sebab tak lama lagi saya akan jadi Cardiologist k :)) pray for me.

Why and how can i in love with this thing? since form 3 bila belajar subject Blood Circulation and Transport. Haa kelakar je kan ? Since first time belajar benda ni dekat Perfection terus rasa jantung ni sangat unik. Dan saya tertanya-tanya laju sungguh jantung pam darah manusia. hebat betul ciptaanNya :')

Cardiologist dekat Malaysia umumnya ada 214 orang dan majoritinya Chinese dan juga lelaki. Aikk dimanakah wanita ? huu. okay. 20 tahun akan datang maybe i'll one of them inshaallah :) yelah 10 tahun atleast nak jadi cardiologist ni. bukannya sekejap. 

What should i take to become a Cardiologist ? ofcourse science stream. such as chemistry physics biology calculus and blablabla. hahaha pejadah calculus tu pun aku taktau. haha its okay.

then Cardiologist's Salary ? mampu mencecah RM 30000 - RM 65000. banyak okay sangat banyak. mampu untuk pergi haji tiap tahun mampu untuk sedekah jariah dan segalanya. Inshaallah :)

I love this and I want to be Cardiologist.


No comments: