Wednesday, 30 May 2012

Dear Jimmy :'(


Hargailah segala yang anda disekeliling anda. mungkin ia akan pergi dan tak akan kembali lagi.

Jimmy ni asalnya dekat badan dia ada satu line warna inai. maybe tuan dia yang dulu colourkan kot. and pada mulanya dia datang rumah kitaorang memang badan dia kurus je. pada asalnya mama bagi je dia makan. at last dia jadi jinak, and kira kucing angkat kitaorang lah ni. sayang tu takyah cakap lah kan. abang aku yang takut kucing tu pun boleh sayang dekat dia. dalam family aku, mama je yang takpernah sentuh dia. sebab mama geli. tapi mama sayang. pernah satu hari aku jealous gila dengan jimmy sebab mama panggil dia ' Busyukk '. heyyy nama manja aku tuu T_T tapi it's okay. aku tak kisah sebab aku pun sayang jimmy.

Hmm. Jimmy dah 2 hari tak balik. sepanjang kitaorang 1 family jaga dia, dia takpernah lari macam ni. ada pun dekat Pahang. itu pun sebab culture shock je punn. 

Plus dia dah tua. rasanya dia menunggu waktu je kott. haihh. rasa nak menangis je kot. kitaorang dah lah takpernah bela kucing. ni lah satu-satunya kucing yang kitaorang ada. 

Auntie Zah kata macam ni ' Mungkin dia pergi tempat asal dia kot. sebab dia nak mati dah. dia memang akan mati dekat tempat asal dia ' Pehhhh. bila aku mendengar je statement dia, rasa nak gugur jantung nii.

Panggil nama dia pun, dia tak datang. :'( mana dia ? 

Mama kata ' Mungkin dia lari dari kita sebab dia dah nak mati kot. dia tahu nanti kita sedih, sebab tu dia mati dekat tempat lain '

TAPI KENAPA ? :'( 

tapii. kalau dia mati depan mata aku pun, aku rasa aku taksanggup. 

AIR MATAAAAAAAAAAAAAAAAA niii rasa macam nak mengalir deras-deras je nii :'(

Hanya Allah je tahu macam mana aku sayang Jimmy. walaupun aku jarang manja-manja dengan dia. aku bersyukur balik baru ni, dia sempat baring atas riba aku. and inshaallah aku redha, jika takdir dia macam ni. 

Pergi tak kembali :'(

No one can replace you my dear Jimmy <3 :'((

No comments: