Friday, 26 April 2013

Lama tak update. #Eh kesah mak.


Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum!

Yeh akhirnya alhamdulillah dapat jugak online wooo. peh banyak nak cerita sebenarnya tapi serious malas. kihkih

okay kita cerita pengalaman kita pergi Kamil Negeri. haha haruslah nak cerita, mana pernah pergi negeri sebelum ni. okay lets we start!

Jumaat.
Gerak pagi lah jugak. dalam 7.45 dah ada dalam bus. kalau tak silap lah. then dalam bus takde kerja lain dah rasanya. selain baca tafsir check bahan debat kerjanya ialah tidur. tapi tidur ala ala je. cuak lah katakan. haa dah lah 6 orang je perempuan dalam bus tu. sebab tu macam krikkrik sikit. then sampai sana, turun dari bas bertemu lah dengan sekolah dari zon 1 kot. k dah daftar semua, masuk asrama. 

Huyoooo asrama dia gila jauh ah. sebenarnya takdelah jauh mana, tapi kira boleh tahan jauh lah. tapi takpe, kesah mak. then masuk asrama. weh kitaorang zon 4 yang pertama sampai. kasi award ah cenggini. memang conquer habis ah. nak dikirakan dorm tu macam kelas yang dibahagi dua. dan site pertama milik budak samer yang ajet ajet macam ramai je padahal 6 orang je. site sebelah budak KKB yang sampai terpaksa tidur dekat katil atas. nampak tak betapa conquernya budak samer. padahal 6 orang je. tapi dorm bersepah sebab kitaorang, fuhhhhh -.-

ikut hati nak tidur sat sementara tunggu pukul 3 petang. time tengah tidur tu, baru nak lena ni, tetibe keluar adegan Mak Eca dalam minda.

Kau jangan lupa ye cabut undi pukul 2. kita lawan pukul 3. jangan lambat pulak. masa kuarantin 1 jam je. kalau lambat, habislah korang.

memang terus terjaga and tak boleh tidur. aku dengan ainul terus ge toilet ambil wudhu' and siap-siap. tapi aku tengok si Hanis ngan Kak Liza tu relax je tidur. haha k takpe.

sebelum lawan debat, kitaorang bertiga memang ada instinct yang akan dapat kerajaan. hanis suka ah dia mana ada naik kerajaan. aku ni ha cam nak gila bila naik orang ke tiga. fuhhh -.-

akhirnya betul, kitaorang memang naik kerajaan. and bila lawan dan berentap dengan Johan Debat Negeri Kamil hmm memang tahap redha gak sebenarnya. bila diumumkan usul ditolak so means pembangkang menang, aku tak menitik pun air mata. sebab aku tabah. yelah tabah sangat.

aku rasa cam ntah pape bila berdebat sebab aku tengok ada lah seorang makhluk Allah ni dok gelak macam aku ni terlalu noob untuk berdebat. mempersendakan aku barangkali :'(

dan akhirnya aku meronda mencari makanan bersama ainul dan hanis dan akhirnya masuk dorm. memang buat asrama tu macam asrama samer je. wakakaka tapi apa yang pelik asrama dorang takleh bising. bayangkan waktu tu kitaorang tengah happy go lucky gelak kuat2, sekali ada orang ketuk tingkap dari luar kuatkuat rasa cam nak gegarkan dorm tu je and dia buat 'shhhhhhh

sentap jugak senanye.

then malam tu, siap2 tengok nasyid! wahhh bestnye. kitaorang lah paling semangat bila Al Wahdah buat persembahan. wahdah sepatutnya berterima kasih lah jugak dekat kitaorang yang berapa kerat je ni yang dok sokong tepuk sorak bagai untuk mereka. kahkah

k balik dorm dalam pukul 12 malam sebab nasyid habis lambat. pehhh ngantokss.



Sabtu.
K harini dah nak balik dah. ee sedih lah jugak. sebab dorm sekolah tu best sebenarnya sebab iron ada dalam dorm. bebas lah. kau nak mandi tengah malam pun orang tak berapa nak kesah. 

dalam pukul 8 lebih centu, keluar dorm cari makan. lepastu masuk balik dorm. tak lama lepas tu ada lah lebih kurang 5 orang suruh kitaorang keluar dari dorm pergi dewan. tapi kalian kena faham budak samer ni cemana, wakakaka akhirnya kitaorang lah orang terakhir dalam asrama tu yang keluar pergi dewan. dan dan dan bila masuk dewan, ha amek kau kena duduk betul-betul belakang lelaki. padan lah muka ko.

dan akhirnya keputusan diumumkan dan ZON 4 JUARA KESELURUHAN! walaupun debat tak menang, at least kitaorg dari zon 4. kira menang lah jugak en. wakakakkaa tumpang sekaki.

k dan balik asrama dan ahad ada HAC. k tu je. 

*eh aku dah layan lagu korea la. tapi tetap tak bermaksud aku minat korea okayh.

XOXO. publish 

*ceh ajet ajet istanbul laks

No comments: