Sunday, 11 November 2012

#KempenTutupAuratDiKLCC




assalamualaikum and haii :)

wahh alhamdulillah akhirnya dapat jugak join kempen ni. best sangat-sangat. walaupun tak jumpa sorang pun kengkawan samer :'( atleast ada lah sorang ex samer yang pergi. itu pun lelaki. but it's okay. kita boleh share ilmu kan :')

Dari sini naik teksi atok aimar. thanks :) Haa gerak dengan Aimar and Husna. *husna SMKDE. then, pergi sana naik train. EH EH kita first time tauu naik train. haha teruja sangat. lepas ni boleh lah jenjalan naik train lagi kann. then sampailah di KLCC. here we goo :D

then carilah tempat berkumpul. oh ya, kami dikira terawal lah jugak sebenarnya. tapi takpe. tunggu jee dekat tepi tuu. padahal dah nampak dah kakak-kakak berniqab. itu confirm orang yang organised kempen ni. haa malu punya pasal. tak nak bergerak pun. stay je kat tempat kitaorang duduk tu.

akhirnya datanglah seorang gadis berpurdah seusia kitaaaaa yang mengajak kitaorang pergi dekat kakak-kakak tuu. haa dah salam semua. dan akhirnya saya jumpa jugak KETUA kempen ni iaitu Kak Baizuraaaaaaaaa :D dia sangat-sangat baiikkk :')

then kitaorang start dengan usrah. best macam2 dikongsi :D

dann akhirnya bermulahlah streetdakwah. wahh barulah saya dapat rasa macam mana orang nak berdakwah dekat luar ni. tapi yang paling penting, baru saya dapat rasa macam mana Rasulullah berdakwah sampai kena maki caci hina semua tu. takat kena tolak flyer tak heran lah kann. hmm muhasabah..

Inshaallah next entry akan diceritakan ilmu-ilmu yang dapat dikongsi. *line takberapa nak best.

okayy byeee :D

*eh kenapa ber'saya'2 ni haha

No comments: