Friday, 22 June 2012

IDC2012


assalamualaikum and hai.

okay alhamdulillah akhirnya balik juga aku ke rumah. Kaki Debat yang korang tengok dekat atas tuu adalah sepasang baju Tshirt yang berharga rm 25. mahal kan ? tapi mahal lagi kenangan di IDC2012.

seriously. best. 

Jumaat.
Kitaorang gerak naik van Pak Syed. dari samer dalam 8 lebih macam tu. sampai sana pukul 9 lebih kot. then register semua. and kitaorang adalah sekolah ke 3 yang sampai. so time tu macam takde lagi camera yang nak snap picca kitaorang. thats why takde pic kitaorang pun dekat video closing ceremony. okay sedih T_T hahaha. then malam tu kitaorang ada demo debate plus bengkel. demo dia sangatlah best! and bengkel dia diadakan oleh Datin Norjuma. 

Sabtu
Start game. 4 round. round first usul ' Sudah tiba masanya PTPTN dimansuhkan ' SAMER kerajaan and MRSM K. Kinabalu pembangkang. mereka sangat hebat walaupun loghat sabah tu masih ada :) first speaker iaitu Sakinah form 4 sangat comel :D haha. rindu bahh ~ then second round usul Program realiti TV perlu diberhentikan serta merta. SAMER pembangkang and MAAHAD Gemecheh kerajaan. Alhamdulillah kitaorang menang. then break sekejap solat apa semua. sambung third round. usul Penubuhan Sekolah 1 Malaysia demi perpaduan. SAMER pembangkang Kerajaan MRSM KKB and last round, usul Anak dara perlukan jamu. SAMER kerajaan pembangkang SAINA. SMS Pokok Sena. mereka menang. so penat gila. sangat penat. taktahu nak cakap macam mana. memang taklarat. pehhh

Ahad
2 game untuk harini. first round Demi ekonomi ASEAN, dewan ini menangguhka penubuhan Komuniti ASEAN 2015. SAMER kerajaan MRSM Gerik pembangkang. kami menang. usul last Dewan ini mewajibkan 18 tahun ke atas mengundi. SAMER kerajaan SMS Seri Puteri pembangkang. kami kalah. disebabkan satu izin laluan. takpe. its okay :) 

Isnin
Tengok sekolah-sekolah lain lawan. dan begitulah seterusnya. but the main thing GRAND FINAL. Aznil Haji Nawawii :D wahhhh best gila. tema : Puteri Gunung Ledang. Kisas won the best dress :D congrates guys! alot of memories. pic with abang judges Aiman Ariff. nasib sportingg :DD

Selasa Rabu
Tengok sekolah lain lawan. SDAR vs MRSM Batu Pahat. SDAR vs Kisas. SDAR vs STAR. SDAR vs SBPI Kuantan. SDAR menang final. tahniah :D Luqman Sufyan best debaters bm. he got blackberry and so on. TAHNIAH :D 

and bersedih sebab nak balik. hmm. i've to say that this program is teaching u how to be prepared in 30 minutes for your debate. and the motion is too COOL. the best lahh IDC2012 :) gonna miss u all.

and to Double A Mtd.

saya percaya. hati saya kuat mengatakan. satu hari nanti, kita akan berjumpa lagi :')



No comments: