Monday, 10 December 2012

Hang out.


Bismillahirahmanirrahim. Assalamualaikum.

Alhamdulillah dapat jugak ke MID. kahkahkah bukan senang ye encik mama nak kasik keluar. maka bersyukurlah. itu pun dengan alasan aida nak jumpa and blablabla. saya beli kasut sukan yuu! seronokk! disebabkan kasut sukan dah nazak ala-ala boleh masuk tong sampah tu kan, haa susah lah nak jogging or sukan centu. so terpaksa beli baru. mama kata ' INI BUKAN KASUT SUKAN NI. NI KASUT JALAN ' warghhh sedihnya. apalah mama ni, bukan nak bagi support. saje je oh. haha then mama kata ' AIHH NAPE TAK BELI KASUT SEKOLAH TERUS? HAAA NANTI PERGI SEKOLAH PAKAI KASUT SUKAN TU ' okay ni lagi sedih. 

aku ni first time ge mid. tapi biasa-biasa je. sebab barang sana sama mahal macam suria. takat beli big apple tu mampu lah lagi yee. then jalan-jalan tangkap gambar semua.

tak banyak nak cerita punn. tapi apa-apa pun sangat tak suka dengan comso bowl dia. ee ini tempat bowling ke disco :'( eeeeeeeeeeee takkanku masuk lagi ! :'(

' Kalau kita ada dekat tempat yg berlakunya maksiat, secara automatiknya dosa tu free2 hinggap dekat kita ' thats why perlu dielakkan pergi tempat gelap such as wayang.... okay muhasabah. kita banyak buat dosa. kita takut dengan manusia. takut manusia cakap itu ini. tapi kita ada fikir, Allah cakap apa dkt kita? Allah nak ke tak ntah pandang kita ni :'( Allahuakbar...

walau kita shopping jauh mana pun, lama mana pun. bila masuk waktu solat, terus cari surau. takpe kalau mula-mula rasa janggal, biar nanti dah terbiasa dengan bi'ah macam ni :') 

tak salah mencari keseronokan didunia, tapi pastikan dunia di tangan akhirat di hati :")) 

*seronok keluar harini. Moga Allah berkati ^^ cik aisyah. jangan jealous ye. awak dekat Indon tu lagi besttttt :P lepas ni kita jogging nak?! hehe excited ni ada sport shoes baru. kuikui

No comments: